Fashion Revolution Romania_Maralyn

De ce o revolutie FASHION ?

Saptamana aceasta am avut placerea de a participa la evenimentul organizat de  Fashion revolution Romania, alaturi de alti designeri romani interesati de a aduce un nou curent in ceea ce inseamna fashion, un alt fel de a vedea moda si hainele pe care le purtam.
Am participat cu mare drag alaturi de Diana Mihailaprimul Master Professional Organizer din Romania, care a purtat cu eleganta o rochie Maralyn, rochie cu un croi simplu, versatil, care poate fi imbracata in diverse ocazii si care nu se demodeaza dupa un sezon.
Colectiile de haine pe care le realizez merg pe ideea de slow fashion, ceea ce insemna sa folosesti materiale de calitate pentru a prelungi viata hainelor, astfel incat sa reduci consumerismul. 
 Consumatorii vor pastra un articol de imbracaminte mai mult de un sezon daca acesta este calitativ, bine lucrat si daca se vor simti cultural sau emotional legati de acel obiect.
Cred ca mai intai trebuie sa vedem ce inseamna Fashion Revolution, adica o revolutie Fashion? Revolutia fashion inseamna pentru mine o mai buna si reala informare a oamenilor asupra impactului devastator pe care il are consumerismul asupra planetei noastre, o mai mare constientizare asupra riscurilor la care ne supunem consumand peste masura lucruri de proasta calitate, de care nu avem nevoie si care ne fac rau.
Pentru ca avem tendinta de a cumpara haine foarte ieftine de la magazinele marilor branduri de mass market sau pur si simplu haine de pe internet a caror origine si manufactura nu sunt cunoscute, sustinem consumerismul si ideea atat de daunatoare de fast fashion.
Materialele sunt de foarte proasta calitate, la fel si modul in care sunt lucrate astfel incat ajung sa fie aruncate intr-un timp foarte scurt. Chiar marii retaileri creeaza aceasta cerere continua prin faptul ca lanseaza continuu pe piata produse noi (noi colectii chiar saptamanal), creandu-se ideea ca daca porti o rochie cumparata anul trecut, esti deja demodat.
Revolutia fashion arata toate aceste lucruri consumatorilor si ii educa in sensul ca poti fi bine imbracat si la moda, avand mai putine haine, creendu-ti, sa spunem, o colectie capsula cu haine care pot fi usor asortate intre ele si purtate de mai multe ori in diverse ocazii, croiuri simple care se potrivesc mai multor siluete. De asemenea, oamenii pot invata sa-si refaca hainele sau sa le repare. In felul asta iti poti elibera dulapul de multitudinea de produse pe care le-ai cumparat din impuls si pe care probabil nu le-ai purtat niciodata, economisesti bani, reduci consumerismul si duci un stil de viata sustenabil.
Ce inseamna un stil de viata sustenabil? Un stil de viata sustenabil poate fi dobandit cu respectarea catorva reguli simple, schimband putin trendul si obisnuintele pe care ni le impune societatea actuala afara sa ne dam seama.
Asta ar presupune sa te abtii sau sa refuzi sa cumperi lucruri/ haine doar pentru ca sunt la moda sau doar pentru ca li se face foarte multa reclama prin care ti se inoculeaza ideea ca doar cu ele poti fi fericit/sanatos/frumos/la moda etc.
Sa reduci cantitatea de bunuri/haine pe care le cumperi, doar la acele produse care iti sunt chiar necesare/ de care ai nevoie.
 Sa refolosesti bunurile pe care le ai, sa le repari in loc sa le arunci si sa cumperi altele, sa reciclezi, sa donezi in loc sa arunci, sa cumperi second hand. Sa alegi calitatea in locul cantitatii, sa sustii afacerile si marcile locale.
Cu totii avem nevoie sa devenim consumatori asumati, atat pentru binele personal cat si pentru cel general.
Cred ca multora dintre noi ni se aplica sintagma `multe haine si nimic de imbracat`, atunci cand ne referim la garderoba noastra.
De asemenea, stim ca, simplificand garderoba, ne simplificam viata 😊. Pentru acest motiv m-am bucrat foarte tare ca am avut ocazia sa lucrez cu Diana Mihaila care este professional organizer.
Asa vei ajunge sa fii un consumator asumat, ce face parte din Fashion Revolution! Poti fi acea persoana constienta si lucida care alege sa cumpere mai putine lucruri dar de o calitate mai buna, care alege sa se informeze asupra originii si felului in care acele lucruri au fost fabricate, care desi are grija de ea, de imaginea si de confortul sau, nu este o fashion victim si nu cumpara bunuri in exces doar pentru ca sunt ieftine si la moda, pentru a le arunca la gunoi in urmatoarele luni.
Nu avem mereu de unde sa alegem sa cumparam intr-un stil sustenabil, dar intotdeauna exista o optiune, iar un consumator constient ar trebui sa aleaga intotdeuna raul cel mai mic.
Folosim hainele pentru a exprima cine suntem si hainele arata cum ne percepem pe noi insine. De aceea, ar trebui sa ne imbracam nu dupa cum ne simtim, ci dupa cum am vrea sa ne simtim. (Jennifer Baumgartner – You are what you wear – what your clothes reveal about you)
 
Surse:
 • The story of stuff – youtube.
 • Jennifer Baumgartner – You are what you wear – what your clothes reveal about you
 •  
   
   

  9 comments

  Creații deosebite și unice ca și tine🥇🏆🇷🇴

  Alexandrina😉

  Creații deosebite și unice ca și tine🥇🏆🇷🇴

  Alexandrina😉

  Creații deosebite și unice ca și tine🥇🏆🇷🇴

  Alexandrina😉

  Creații deosebite și unice ca și tine🥇🏆🇷🇴

  Alexandrina😉

  Felicitari pentru articol ! Ai punctat foarte bine subiectul. Succes in continuare !

  Madalina

  Leave a comment

  Please note, comments need to be approved before they are published.